BiH

Pravda za davida

Perduv: U predmetu Dženan Memić je u pitanju organizovani kriminal, isto kao i u slučaju Davida

04/03/2021
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Kaže da se konačno desilo ono što su tražili sa porodicom Dragičević i advokatom Ifetom Feragetom, a to je da Tužilaštvo BiH preuzme ovaj predmet

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka dostavilo je na uvid Tužilaštvu BiH predmet David Dragičević. Iz grupe Pravda za Davida očekuju da državno tužilaštvo u potpunosti preuzme ovaj predmet.

Tim povodom za Federalnu televiziju je govorio Ozren Perduv, aktivista grupe Pravda za Davida.

Kaže da se konačno desilo ono što su tražili sa porodicom Dragičević i advokatom Ifetom Feragetom, a to je da Tužilaštvo BiH preuzme ovaj predmet.

“Mi Okružnom javnom tužilaštvu apsolutno ne vjerujemo, mislimo da je ono davno izgubilo svaku moguću vrstu kredibiliteta. Ono ne može da vodi ovu istragu. Jedino što se po nama, opravdano sumnjamo dešava, je zataškavanje ubistva Davida Dragičevića i zbog toga se već dugo, dugo od Tužilaštva BiH traži da preuzme ovaj predmet. Nažalost, to se desilo tek nakon tri godine. Vjerujemo i nadamo se da će u potpunosti da preuzme ovaj predmet i da će rasvijetliti ovaj slučaj.”

Ističe da očekuju sličan razvoj situacije kao u slučaju Memić, a to je da se pokrene istraga o istrazi.

– U predmetu Dženan Memić je u pitanju organizovani kriminal, a smatramo da je isto stvar u pitanju i u predmetu Dragičević. Već duže vrijeme se traži istraga o istrazi, upravo zbog toga što same istrage nema. Vjerujem i nadam se da će upravo ta istraga o istrazi otkriti o kakvom se to organizovanom kriminalu radi za koji duboko vjerujemo da su uključeni i pripadnici policije, Orkužnog javnog tužilašta ali i neki vještaci medicinske struke. I sam advokat Ifet Feraget je nekoliko puta govorio da je slučaj Dragičević brat blizanac slučaju Memić. Sreća u nesreći je da nismo čekali kao u predmetu Memić pet godina, ovdje se neke stvari počinju dešavati evo ranije, nakon tri godine i nadamo se da ćemo dočekati ishod čim prije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.