Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pisanja o Comsaru

Perović prijetio uredništvu portala Capital.ba: Ugasit ću vas

Dusko-Perovic (1)

Mi sa portala se ne bojimo i imali smo veće i ozbiljnije prijetnje u 13 godina koliko radimo.

Šef predstavništva Republike Srpske (RS) u Rusiji Duško Perović uputio je danas otvorene prijetnje portalu Capital.ba i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću zbog objavljivanja priče o poslovima kompanije Comsar energy ruskog biznismena Rašida Serdarova u Republici Srpskoj.

Perović je, nekoliko sati nakon objavljvanja najnovijeg članka o poslovima Comsara, nazvao redakciju i zaprijetio da će ugasiti portal Capital.ba i da će imati problema nastave li pisati o Comsaru.

Portal Capital.ba objavio je danas da je Vlada RS dala nove ustupke Comsaru uvećavajući snagu planirane Termoelektrane Ugljevik 3 kako bi bila povećana vrijednost koncesije koju Elektroprivreda RS namjerava da otkupi od ruske kompanije.

Perovićeve prijetnje je, na upit novinara, osudio i neprijerenim nazvao i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Prijetnje su do sada osudili i Udruženje novinara RS, Udruženje BH novinari, Centar za životnu sredinu Banjaluka i mnogobrojne Vukelićeve kolege.

Glavni i odgovorni urednik portala Capital.ba Siniša Vukelić prijetnju Duška Perovića prijavio je Policijskoj upravi Banjaluka.

“Mislim da je ovo zabrinjavajuće i pokazuje nivo atmosfere i ambijenta u kojem novinari rade u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Mi sa portala se ne bojimo i imali smo veće i ozbiljnije prijetnje u 13 godina koliko radimo. Nastavićemo da istražujemo ovu temu. Poručujemo mu da se ne plašimo. Svakako ćemo prijaviti ovu prijetnju jer smatramo da je ovo krivično djelo koje zaslužuje da bude sankcionisano i to očekujemo od premijera RS gospodina Viškovića i ministra Klokića, kojemu smo takođe poslali pitanja šta će uraditi po ovom osnovu”, rekao je Vukelić.