BiH

Sarajevo

Pionirska dolina 1. januara ne radi zbog inventure

31/12/2020

Ekipa koja se brine o zdravlju i ishrani životinja bit će tu i tokom dana praznika u dežurnim timovima, a zimska služba spremna da u slučaju snijega očisti sve staze i pristupne puteve

Pionirska dolina i zoo vrt omiljeno mjesto svih Sarajlija, koja svoje kapije otvara svako dan u 8.00, a u zimskom periodu radi do 16.30 sati, zbog popisne inventure 1. januara 2021. godine neće raditi. Već u subotu, 2. janura nastavlja raditi po ustaljenom rasporedu i terminima, potvrdila je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Ona je naglasila da iako nedostaje sniježni pokrivač, Pionirska dolina svojim posjetiocima može pružiti ugodan boravak, šetnju u prirodnom okruženju, a prije svega edukaciju i razvoj ljubavi prema flori i fauni posebno kod najmlađih.

Ekipa koja se brine o zdravlju i ishrani životinja bit će tu i tokom dana praznika u dežurnim timovima, a zimska služba spremna da u slučaju snijega očisti sve staze i pristupne puteve.

– Tokom zimskih dana životinje koje potiču iz toplijih krajeva, borave u svojim stajama kada su temperature niske. Bitno je da su životinje dobrog zdravstvenog stanja – kazala je Hamza.

U funkciji su i pojedini rekviziti za igru i zabavu, kao i od septembra novoizgrađeni adrenalin park. Prije nekoliko dana, kao novogodišnji dar za najmlađe, obnovljena su i modernim novim mobilijarom uređena dva dječija igrališta.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.