Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

CIK

Pirić : Ne znam hoće li na dnevnom redu biti popuna Doma naroda FBiH

maksida piric

Danas sjednica CIK-a

Sjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH održava se danas, ali glasnogovornica Maksida Pirić nije mogla potvrditi hoće li na dnevni red biti stavljeno pitanje o popuni Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U predloženom dnevnom redu za ovo hitno zasjedanje, objavljenom na internet stranici Komisije, to nije navedeno kao jedna od mogućih tačaka, a da li će neko od članova CIK-a tražiti da ovo pitanje ipak bude razmotreno, Pirić ne zna, kazala je Feni.

U objavljenom prijedlogu dnevnog reda, među ostalim tačkama su ostavke, prestanci i dodjela zamjenskih mandata u općinskim vijećima Drvara i Stoca, kao i Prijedlog Odluke o utvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za potrebe provođenja izbora za organe lokalne samouprave – članove savjeta mjesnih zajednica na području Općine Donji Žabar.

Kandidirani su također Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za prijem, evidenciju i postupanje s prijavama korupcije i nepravilnosti te Prijedlog Odluke o utvrđivanju sredstava potrebnih za provođenje prijevremenih izbora u februaru 2019. godine.