Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pismo ogorčene trudnice iz BiH: Vađenje nalaza je avantura

trudnica

Pacijenti neprestano ukazuju na neuređen zdravstveni sistem, a nezadovoljstvo radom i odnosom uposlenika iskazala je i jedna trudnica u Mostaru, piše Bljesak.

Pritužbu je uputila i u Ministarstvo zdravstva, Dom zdravlja i SKB Mostar.

Pismo prenosimo u cijelosti:

– 

Trudnica sam koja je trebala izvaditi prve trudničke nalaze, dakle urin, urinokulturu i hormone. Uzela sam slobodan dan na poslu, dobila sam uputnice od svoje doktorice porodične medicine i krenula u avanturu vađenja i podizanja nalaza na nekoliko različitih lokacija.

Da skratim priču…

 Sve je bilo uredu dok mi u Domu zdravlja u dispanzeru za žene i trudnice nisu rekli da urin zajedno s urinokulturom odnesem na Bijeli Brijeg. Nakon sto sam iste iste odnijela, na Mikrobiologiji su mi rekli da urin moram odnijeti u Dom zdravlja. Vratim se u Dom zdravlja i tamo mi kažu da oni urin dostavljaju u bolnicu samo utorkom i četvrtkom i da odnesem svoj urin u bolnicu u laboratorij. Opet sjednem u auto i odem u laboratorij gdje mi kažu da urin trebam odnijeti u Dom zdravlja jer je uputnica koju imam uputnica za Dom zdravlja.

Konačno, bacam i uputnice i uzorak u kantu za smeće i odlazim uzrujana na posao, na koji već kasnim. 

Sada Vas molim da mi objasnite kako mislite da ću ja zaraditi Vaše plaće Vašim djelatnicima koji ne rade ništa, a i Vama koji se ne trudite da svojim pacijentima olakšate korištenje sustava, ne daj Bože nekom automatizacijom? Također, želim napomenuti da firma u kojoj radim ima 300 zaposlenih i plaća doprinose na pune plaće svim svojim zaposlenicima, na vrijeme i sistem, zamislite, izvrsno funkcionira. Radimo koliko moramo da završimo posao. Posao, za vas i za nas. 

Konačno, svjesna da ništa neću promijeniti i da ovaj mail vjerojatno niko neće pročitati, obavještavam Vas da ću ovu pritužbu proslijediti na Bljesak.info. Također bih molila jasne upute kako izvaditi nalaze, za sebe i sve ostale trudnice, a kako ne bi morale uzeti dan godišnjeg odmora i dodatno, cijelo slobodno jutro i na kraju ne napraviti ništa. Možete ih poslati u bilo kojem formatu. 
Ne znam da li ste svjesni koliko mog poslodavca košta moje protraćeno vrijeme?

I da, napominjem, odbijam ići privatniku i vaditi nalaze te plaćati nešto što je već jako puno plaćeno.

 Također, bilo bi lijepo kad bih dobila i ispriku, ali obzirom na ponašanje Vaših uposlenika, vjerujem da je to jako teško za očekivati. Samo da napomenem, da sam si ja, u bilo kojem trenutku, dozvolila luksuz da se ovako ponašam prema klijentu otkaz, a ne opomena, bi me dočekao danas, najkasnije do kraja radnog vremena. 

U nadi da će moj mail možda ipak nekoga dotaknuti, idem se potruditi svima nama zaraditi plaću za sljedeći mjesec te ostati danas do šest sati na radnom mjestu, kako bih nadoknadila jutros nepotrebno izgubljeno vrijeme”, poručila je ogorčena trudnica.