"Za jaku Zenicu"

Pivić: Spasit ćemo Čelik i vratiti Zmajeve na Bilino polje

New Project (4)

Grad koji ima najbolju sportsku infrastrukturu, zbog nebrige i nekompetentnosti aktuelne Gradske uprave postao je “grad slučaj” u kojem više nisu dobrodošle ni reprezentacije BiH, pa čak ni naši “Zmajevi”

Kandidat SDA za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić u novom izbornom promotivnom videu govori o mjerama iz programa “Za jaku Zenicu” u oblasti sporta.

Današnja slika “sportske Zenice” je sumorna. Simbol Zenice NK Čelik je pred kolapsom i od ove sezone nastupa u najnižem rangu takmičenja.

Grad koji ima najbolju sportsku infrastrukturu, zbog nebrige i nekompetentnosti aktuelne Gradske uprave postao je “grad slučaj” u kojem više nisu dobrodošle ni reprezentacije BiH, pa čak ni naši “Zmajevi”.

“Podržavat ćemo napore i angažman nove Uprave Čelika u procesima stabilizacije i daljeg jačanja jednog od najprepoznatljivijih simbola Zenice. Zagovarat ćemo depolitizaciju u sportu, te povećati izdvajanja za ostale sportske kolektive, individualne i vrhunske sportiste. Podržat ćemo modernizaciju i proširenje stadiona Bilino polje, te vratiti “BH zmajeve” u njihovo gnijezdo”, poručuje Pivić.