BiH

Hrvatski premijer

Plenković navode ministra Mektića nazvao potpunom besmislicom

14/03/2019

Mi smatramo da nam je i BiH partner u borbi protiv terorizma i tako će i ostati.

Hrvatski premijer Andrej Plenković navode ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva, nazvao je “potpunom besmislicom” i “kreativnom manipulacijom”.

– Moram reći kako se radi o jednoj vrlo kreativnoj manipulaciji. Hrvatska je zemlja koja se bori protiv terorizma i u toj borbi surađuje sa svojim partnerima. Mi smatramo da nam je i BiH partner u borbi protiv terorizma i tako će i ostati. To je jednostavno kompletna besmislica koju u potpunosti odbacujem – izjavio je Plenković u Neumu gdje sudjeluje na znanstveno-stručnom skupu “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu”.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović dodao je kako ga takav pokušaj manipulacije ne čudi iako, kako je rekao, posljednji istup nadilazi sve ono što se “od tih ljudi moglo čuti posljednjih godina”.

– Ovo vrijeđa zdravu pamet, kao što vrijeđa i interpretiranje događanja u parlamentu vezano za osudu okupljanja četnika u Višegradu. Sve se to radi jer se nalazimo u stanju u kojem jesmo, skreće se pažnja s ključnih tema – rekao je Čović.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.