BiH

(Re) Play for Inclusion

Plivačko takmičenje u Sarajevu: Pobijedila je inkluzija

24/06/2019

Svi učesnici pored dobrog plivanja, druženja, navijanja, crtanja, igre balonima, dobili su zaslužene medalje i diplome za učešće

Na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu održano je inkluzivno plivačko štafetno takmičenje u sklopu projekta (Re) Play for Inclusion.

Učesnici ovog takmičenja bila su djeca iz Udruženja “Srce za djecu”, osobe sa invaliditetom i tipični plivači iz Plivačkog kluba Spid Sarajevo

“Na takmičenju je nastupilo ukupno 60 plivača koji su poslali snažnu poruku da smo svi jednaki. Svi učesnici pored dobrog plivanja, druženja, navijanja, crtanja, igre balonima, dobili su zaslužene medalje i diplome za učešće. Najveća pobjeda je pozitivna inkluzija. Ponosni smo na sve naše takmičare jer iz bazena šalju pozitivne poruke”, rekao je Amel Kapo, trener Plivačkog kluba SPID.

Projekat (Re) Play for Inclusion je Erasmus + projekat koji se realizuje u sedam evropskih zemalja. Osim u BiH održava se još u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Albaniji.

Nosioc projekta je KOM 018 iz Niša, realizatori za Bosnu i Hercegovinu su Crveni krst Novo Sarajevo i Plivački klub SPID Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.