Prognoza za naredne dane

Pljuskovi, grmljavina i vjetar: U BiH stiže veća promjena vremena

Kišno prijepodne u Sarajevu
08.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina -Nakon nekoliko dana sunca i proljetnih temperatura u Sarajevu i vecem dijelu BiH pocela je padati kisa. Prognoze govore da ce tako biti i u narednom periodu zbog cega gradjani ne ispustaju kisobrane iz ruku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u Bosni

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati sunčano vrijeme, sa više oblačnosti na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 37. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stepena.

U utorak se očekuje prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U srijedu se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18 stepeni, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni Celzijusa.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31 stepen, na jugu zemlje do 33.