Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela hitna sjednica Vlade Federacije BiH

BiH

vladafbih108_hitna_sjednica

Vlada Federacije BiH će se na današnjoj hitnoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, izjasniti o odobravanju kredita Union banci d.d. Sarajevo po subordiniranim uslovima iz sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu – „Ostala domaća pozajmljivanja”, u iznosu od 10.000.000 KM, koja će biti korištena za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za rješavanje stambenog pitanja.

S ciljem provođenja presuda Ustavnog suda FBiH, Vlada će razmatrati nacrte izmjena i dopuna Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova i Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo,

Na dnevnom redu su i prijedlozi dvije odluke o odobravanju sufinansiranja projekata ruralnog razvoja u ukupnom iznosu od 724,140 KM, kao i o izdvajanju iz Budžeta Federacije BiH za 2018. godinu 145.000 KM za sufinansiranje Projekta CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja za I i II kvartal 2018. godine.

Vlada Federacije BiH danas će razmatrati programe utroška ovogodišnjih transfera za deset federalnih ministarstava. Sredstva su namijenjena za finansiranje programa, institucija, udruženja, pojedinaca i aktivnosti za 2018. godinu iz nadležnosti ovih ministarstava.

Pred članovima Federalne vlade je Plan rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH za 2018. godinu kojim je predviđeno ukupno 11 revizija, od toga šest privatizacija privrednih društava i pet banaka.

Federalna vlada će se izjasniti o prihvatanju granta namijenjenog za finansiranje izgradnje dionice autoceste Svilaj – Odžak na Koridoru 5-C, po Sporazumu o grantu zaključenom u Luksemburgu 25. aprila 2017. godine i Sarajevu 27. aprila iste godine između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke u iznosu do 20.073.000 eura, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.