Počela izgradnja biciklističke staze prema centru “Safet Zajko”

biciklisticka staza centar safet zajko

U naselju Nedžarići počeli su radovi na povezivanju biciklističke staze, koja prolazi kroz općinu Novi Grad, sa Centrom za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Halilovićima.

Spajanje biciklističke staze sa pješačkim mostom koji je izgrađen na Miljacki i povezivat će grad sa Centrom „Safet Zajko“, trebali bi biti završeni u naredna tri dana, tako da će na zadovoljstvo svih biciklista, ova staza biti povezana sa najvećim parkom u Sarajevu.

Radove koje izvode ekipe preduzeća „Rad“, koje su proteklih mjeseci radile na izgradnji biciklističke staze kroz Novi Grad, jučer su obišli načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Adem Zolj direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, koja zajedno sa Gradskom upravom Sarajeva finansira izgradnju biciklističke staze.

biciklisticka staza centar safet zajko1

Obzirom da je ranije bilo planirano da se uz biciklističku stazu izgrade odmorišta sa besplatnim vajles pristupom, Centar „Safet Zajko“ predstavljat će jedno odmorište za bicikliste, tako da njihova vožnja može biti upotpunjena odmorom u parku sa besplatnom wi-fi mrežom.

Centra “Safet Zajko” u Halilovićima će građanima Novog Grada i Sarajeva biti na raspolaganju od ponedjeljka, 21. septembra, kada je planirano njegovo otvaranje.

biciklisticka staza centar safet zajko5 biciklisticka staza centar safet zajko4 biciklisticka staza centar safet zajko3 biciklisticka staza centar safet zajko2