Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od prvog do četvrtog razreda

Počela nova školska godina za učenike u Kantonu Sarajevo

skola ks (1)

Preporučeno je školama da prijem prvačića organiziraju tako da svako odjeljenje ima poseban termin prijema

Nova školska godina za učenike na području Kantona Sarajevo zvanično počinje, a odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom. Osnovci od 1. do 4. razreda ići će u školu, ostali će imati online nastavu.

Od 2. septembra u razrednoj nastavi realizira se kombinirani model nastave po grupama s maksimalno 15 učenika, čas će trajati 30 minuta, sa odmorima od pet minuta i bez velikog odmora. Nastava će se održavati prema planu odnosno rasporedu koji utvrđuje škola.

Preporučeno je školama da prijem prvačića organiziraju tako da svako odjeljenje ima poseban termin prijema. U zavisnosti od prostornih kapaciteta, škole mogu ograničiti broj osoba koje dolaze u pratnji prvačića.

Kako je ranije najavio resorni ministar, za učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole nastava će se, u periodu od 1. do 14. septembra, izvoditi po “online” modelu, osim za učenike s teškoćama u razvoju i Srednje muzičke škole.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u koordinaciji sa Kriznim štabom Kantona Sarajevo, razmotrit će, u drugoj sedmici septembra, potrebu izmjene modela izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama Kantona Sarajevo.

Kako je ranije saopćeno, Ministarstvo je osiguralo 30.000 zaštitnih maski, a bit će osigurano i više, kao i 3.874 pakovanja dezinfekcionog sredstva te oko 4.000 pakovanja tečnog sapuna za osnovne i srednje škole u KS.