Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sanacija oštećenih ulica u Starom Gradu

sanacija ulica-stari grad

Nakon što su obilne padavine ovog ljeta u potpunosti uništile dijelove ulica Širokac i Vratnik mejdan, Općina Stari Grad je zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo krenula je u projekat njihove sanacije.

Iako su ove ulice rađene prije šest godina, zbog nekvalitetno izvedenih radova od strane KJKP“Vodovod i kanalizacija“ , pogotovo kanalizacione mreže, došlo je do velikih oštećenja, te je bila potrebna hitna sanacija, pogotovo pred skori dolazak jeseni i zime.

„Ovaj projekat obuhvata sanaciju dvije ulice u dužini od 525 metara, od ulice Kovači do samoposluge ‘Klas’, u ulici Vratnik mejdan. Trenutno se radi skidanje oštećenog asfalta iznad kapije u ulici Širokac, a vjerujemo da će stari asfalt do spoja sa ulicom Kovači biti uklonjen do kraja dana, eventualno sutra“, kazali su u Službi za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad.

Izvođač ovih radova je firma Grakop d.o.o. Kiseljak, a rok je 45 dana. Općina Stari Grad i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo su za ovaj projekat izdvojile oko 333.000 KM.
Zbog ovih radova, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je izdalo odobrenje o zabrani saobraćaja motornim vozilima u periodu od 8:00 do 17:00 u ulici Širokac (na dijelu od spoja sa ulicom Kovači do spoja sa ulicom Vratnik mejdan) i u ulici Vratnik mejdan (na dijelu od spoja sa ulicom Širokac do spoja sa ulicom Mustafe Dovadžije).

Zabrana traje sve do 19. oktobra. Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustave saobraćaja su ulice Kovači-Ploča-Mustafe Dovadžije-Vratnik mejdan-Carina i obratno. Postavljena je i odgovarajuća saobraćajna signalizacija za vozače.