Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sjednica Doma naroda PSBiH

dom naroda bih (6)

Postavljanjem delegatskih pitanja u usmenoj formi na koja će članovi Vijeća ministara BiH odgovarati odmah, počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda današnje sjednice na kojoj bi trebalo da se nađe Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji su predložili delegati iz Kluba srpskog naroda, a koji nije podržala Ustavnopravna komisija Doma.

Predloženi zakon, između ostalog, predviđa da strane sudije u Ustavnom sudu budu zamijenjene domaćim.

Trebali bi biti razmatrani principi Prijedloga zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH, koji su također predložili delegati iz Kluba srpskog naroda.

Dom naroda bi trebao razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Između ostalog, na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Prijedlog zakona o ombudsmenu za ljudska prava BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, te još nekoliko zakonskih prijedloga.

Delegati će se izjasniti i o zahtjevu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o dopuni Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.

Također bi trebao biti razmatran i zahtjev Kolegija Doma naroda za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH te Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Pred delegatima bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog rezolucije o neprihvatanju izgradnje skladišta i odlagališta radioaktivnog otpada, iskorištenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva i protivljenju aktivnostima u vezi s izgradnjom skladišta i odlagališta na Trgovskoj gori, općina Dvor, Republika Hrvatska, čiji su predlagači delegati Dragutin Rodić, Sifet Podžić i Mario Karamatić.