objekat se "vraća kući"

Počeli radovi na formiranju Izolatorija u krugu Opće bolnice

opcabonica_izoatorij_ukrugu

Vršitelj dužnosti direktora Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izrazio je zadovoljstvo započetim radovima rekonstrukcije, te kazao da objekat zapravo vraća svojoj kući

U prostorijama objekta bivše Garnizonske ambulante u krugu Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” jutros su počeli radovi na formiranju Izolatorija za smještaj i liječenje oboljelih od Covid-19.

Vršitelj dužnosti direktora Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izrazio je zadovoljstvo započetim radovima rekonstrukcije, te kazao da objekat zapravo vraća svojoj kući.

– Objekat se prema planu vraća svojoj kući, dakle Općoj bolnici, gdje će biti smješten Izolatorij za liječenje oboljelih od Covid-19, a u kojem će raditi osoblje naše zdravstvene ustanove. Nakon epidemije to će biti bolnički kompleks koji ćemo staviti na raspolaganje bolesnim sugrađanima. Bit će ovo centar izvrsnosti, kako kao izolatorij, tako i sutra kao bolnički kapacitet za liječenje drugih bolesti – rekao je Gavrankapetanović.

Početku radova prisustvovali su i predstavnici izvođača radova firme “Sela” d.o.o. Sarajevo, projektantske kuće “IDEA” d.o.o, predstavnici UNDP-a i Opće bolnice.