Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zgrada vlade fbih

Građani protestuju zbog tretmana djece u Zavodu Pazarić (FOTO/VIDEO)

Protesti vlada fbih – pazaric

Okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica iz Naše stranke Sabina Ćudić obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH počelo je protestno okupljanje građana zgroženih fotografijama i videosnimcima iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, na kojima se vidi da su djeca vezana za namještaj i radijatore.

Ovo okupljanje najavljeno je sinoć, nakon što je okončan protest koji je počeo ispred zgrade Parlamenta FBiH, pošto su poslanici odbili da raspravljaju o stanju u Zavodu Pazarić. Građani su se jučer spontano okupili i uz zvižduke te transparente ispred Parlamenta izrazili nezadovoljstvo tretmanom štićenika zavoda, a to su potom učinili i ispred Vijećnice.

Okupljanja su uslijedila nakon što je federalna zastupnica iz Naše stranke Sabina Ćudić obznanila fotografije o vezivanju štićenika Zavoda. Nakon toga smo kontaktirali direktora Zavoda Redžepa Salića koji je, između ostalog, izjavio kako njegove kolege mogu potvrditi da je uvijek tražio da se djeca ne vežu.