Projekat "Tri pasaža"

Počelo oslikavanje banjalučkih pasaža

oslikavanje pasaza banja luka1

Za početak oslikavaju se dva prolaza iz pravca Gospodske i jedan iz Ulice kralja Alfonsa

U centralnoj banjalučkoj pješačkoj zoni počelo je oslikavanje pasaža, u okviru projekta malih intervencija koje će se provoditi širom grada, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za početak oslikavaju se dva prolaza iz pravca Gospodske i jedan iz Ulice kralja Alfonsa.

Nataša Konjević i Milica Čvokić osmislile su pasaž u Gospodskoj ulici kao interaktivni mural inspirisan zmijanjskim vezom kao biserom naše tradicije, ali i ku-er /QR/ kodom kao prepoznatljivim simbolom današnjice.

Željka Paić, nagrađivana umjetnica koja je izlagala u Njujorku, Los Anđelesu, Hong Kongu, Torontu, Hamburgu, Londonu i gradovima regiona, ovaj put će svoje slike reinterpretirati na zidovima u drugom pasažu u Gospodskoj ulici.

“U trećem pasažu, iz pravca Ulice kralja Alfonsa, očekuje nas prostorna instalacija umjetnika Dragoslava Malinića. Očekuje nas zabavan pasaž, koji će nas na par sekundi izbaciti iz zone komfora”, naveli su iz Tima za male intervencije.

Projekat “Tri pasaža” se realizuje u okviru programa malih intervencija u prostoru, a oslikavanje pasaža bi trebalo da bude okončano do kraja oktobra, s tim da bi jedan od njih mogao biti završen već ove sedmice.

Ovu “malu intervenciju”, kako navode iz Gradske uprave, omogućio je Grad Banjaluka, a podržali firme “Kolorit”, “Elektrotim”, “Plasteks” i “Mašinmont”.