Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trajat će pet radnih dana

Počeo proljetni raspust u osnovnim i srednjim školama ZDK

250321_skola_zdk

Proljetni raspust za učenike traje pet radnih dana pa će nastava u drugom polugodištu u tom kantonu ponovo početi 1. aprila, ali još nije izvjesno da će biti povratka đaka u školske klupe

U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona, koje su 12. marta prešle na realizaciju nastavnog procesa uz podršku informacionih tehnologija i platformi, danas je počeo proljetni raspust.

Proljetni raspust za učenike traje pet radnih dana pa će nastava u drugom polugodištu u tom kantonu ponovo početi 1. aprila, ali još nije izvjesno da će biti povratka đaka u školske klupe.

– Đaci su na raspustu, a o povratku u školske klupe odlučit će Vlada ZDK, koja sutra ima zasjedanje. Danas će zasjedati Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK, koji će na sjednici Vlade ZDK podnijeti izvještaj. Tek nakon tog izvještaja, ja ću dati svoj prijedlog o nastavku odvijanja nastavnog procesa u drugom polugodištu – kaže ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Spahija Kozlić.

Ističe da je, prema posljednjim podacima, smanjen broj zaraženih učenika i nastavnika te drugog osoblja u školama, kao i onih koji su u samoizolaciji.

Postoji mogućnost, najavljuje ministar Kozlić, da odluku o povrtaku đaka u školske klupe ipak ostave za utorak ili srijedu, kada će imati više informacija o epidemiološkoj situaciji.