Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Počeli razgovori sa kandidatima za novog direktora SIPA-e (FOTO)

12/10/2015

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počeo je danas sjednicu na kojoj će biti obavljen intervju s kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uvjete Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

sipa razgovori (1)

Zoran Glušac (Foto: I. Kralj)

Nakon obavljenog intervjua s kandidatima, Nezavisni odbor će utvrditi rang-listu uspješnih kandidata koju će dostaviti ministru sigurnosti BiH na dalje postupanje.

Nezavisni odbor je polovinom septembra utvrdio da od devet kandidata koji su se prijavili na konkurs za direktora SIPA-e, dva kandidata ne ispunjavaju uvjete koji su konkursom traženi.

sipa razgovori (3)

Uvjete ispunjavaju kandidati: Perica Stanić, Zoran Glušac, Slobodan Nikić, Tomislav Mirosavić, Relja Kovač, Davor Vidović i Dragan Mumović.

Vijeće ministara BiH je početkom augusta razriješilo Gorana Zupca dužnosti direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.