Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Počeo sastanak Nelsona, Fielda i Komšića

field – komsic – nelson

Za utorak 20. avgusta su zakazane vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi osim Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), što je predložio Komšić, trebalo da se raspravlja i o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara, što je Milorad Dodik predložio

Počeo je sastanak ambasadora Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH Erica Nelsona i Matthewa Fielda u zgradi Predsjedništva BiH s predsjedavajućim Željkom Komšićem.

Dolazak predstavnika SAD-a i Velike Britanije u BiH kod predsjedavajućeg Komšića dešava se samo dan uoči sjednice Predsjedništva na kojoj se odlučuje o konačnom eventualnom formiranju vlasti i usvjanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).

Za utorak 20. avgusta su zakazane vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi osim Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), što je predložio Komšić, trebalo da se raspravlja i o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara, što je Milorad Dodik predložio. Prvo bi se trebala održata sjednica o ANP-u, a onda ona o mandataru.

Dodik je jutros ostavio mogućnost otkazivanja vanredne sjednice.