Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počeo sastanak u rezidenciji ambasadorice Cormack: Stigli Čović, Komšić, Izetbegović…

BiH

sastanak_izborni_zakon_lideri_2

Novi sastanak predstavnika političkih stranaka o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine počeo je u Sarajevu u prisustvu ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen Cormack i šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa Gunnara Wigemarka.

Učesnici su predstavnici Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice BiH,Saveza za bolju budućnost BiH, Socijaldemokrastke partije BiH i Demokratske fronte.

Uoči sastanka predstavnika političkih stranaka o izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, jedan od učesnika, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Zukan Helez novinarima je rekao da ovom prilikom očekuje približavanje stavova i pomake u pregovorima.

Dodao je da SDP ima svoj prijedlog za izmjene Izbornog zakona koji je u skladu s presudom Ustavnog suda BiH.

Sastanak političkih stranaka o ovoj temi jedan je u nizu održan u posljednje vrijeme.

Nezvanično, došao je i lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović. Osim njega tu je i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, a nezvanične informacije su i da je stigao lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Očekuje se da sastanak počne u rezidenciji ambasadorice Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Maureen Cormack te uz prisustvo specijalnog predstavnika Evropske unije i šefa Delegacije Evropske EU u BiH Larsa Gunnara Wigemarka.