BiH

Počinje gradnja 26 povratničkih kuća u Derventi

29/07/2016

Do kraja godine 26 povratničkih porodica u Derventi trebalo bi da se usele u nove domove, koji će biti obnovljeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a ukupna vrijednost radova je 840.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je u Banjaluci Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a potpisalo ugovor za izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i izgradnji ovih stambenih jedinica sa banjalučkom firmom “Progres gradnja”.

“Veliko mi je zadovoljstvo što će ove porodice dobiti krov nad glavom i riješiti svoje egzistencijalno pitanje. Krajem maja smo sa korisnicima iz Dervente potpisali ugovore o obnovi stambenih jedinica, nakon čega su provedene javne nabavke, a današnjim potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova napravili smo još jedan, veliki, korak ka izgradnji stambenih jedinica i trajnom stambenom zbrinjavanju povratnika u Derventu”, izjavio je Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

On je istakao da proces stambenog zbrinjavanja i integracije povratnika nije lak posao, ali da Vlada i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS svakodnevno provode aktivnosti kako bi se ovaj proces olakšao. Naglasio je da se u narednim mjesecima očekuje još dobrih vijesti i u drugim opštinama i gradovima koje su obuhvaćene Regionalnim stambenim programom, ali i drugim projektima koje implementira Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica RS-a.

Kada su u pitanju kuće u Derventi u narednim sedmicama biće organizovano uvođenje izvođača u radove, nakon čega će početi gradnja.

Komentari