Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje Proljetni festival dječijeg stvaralašva

scc

“Proljetni festival dječijeg stvaralaštva” pod sloganom “Budućnost je u mojim rukama i zabava počinje kada ja kažem” počinje danas u Sarajevo City Centru. Naredna dva dana mališane očekuju likovne, kulinarske i kreativne radionice.

– U okviru festivala bit će održano jedinstveno takmičenje u spretnosti “Bottle Flip by Oaza” koje predstavlja kombinaciju igara koordinacije, snalažljivosti i umjetničkog dojma. Tu je i zanimljiva kuća budućnosti by Tondach Wienerberger, te maštalica uz Nestle Nesquik nagradnu radionicu – poručili su organizatori Festivala.

Muzički i plesni nastupi školskih grupa će biti poseban performans koji će začiniti ovaj događaj. Osim toga, djeca će imati priliku kroz crteže i poruke iskazati svoje mišljenje o budućnosti, a njihovi maštoviti odgovori i radovi bit će pohranjeni u vremensku kapsulu koja će biti svečano otvorena 2032. godine.

Festivalom dječijeg stvaralaštva najavljuje se i formiranje posebnog koncepta Kids387, u saradnji sa Dječijim svijetom, jedinstvenim brendom za djecu cijele Bosne i Hercegovine. Kids387 je kreiran s ciljem organiziranja događaja zabavnog i edukativnog karaktera u kojima će djeca pronaći mjesto i prostor da izraze svoju kreativnost i dodatno se educiraju kroz vannastavne aktivnosti, saopćili organizatori.