Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetska vlast

Podignut stepen bezbjednosti u RS-u, naložen niz preventivnih mjera

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Iz MUP-a su istakli da je stanje bezbjednosti na području entiteta zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju

Ministarstvo unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska podiglo je mjere bezbjednosti na području ovog dijela Bosne i Hercegovine, posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, prilikom čega je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije MUP-a Srbije.

Iz MUP-a su istakli da je stanje bezbjednosti na području entiteta zadovoljavajuće i da građani nemaju razloga za zabrinutost, ali apeluju da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije.

Iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS-u, naložen je niz preventivnih mjera i intezivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama u smislu razmjene operativnih informacija, navodi se u saopštenju MUP-a.