Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica protiv Ahmeta Torića zbog davanja lažnog iskaza

RAMO BRKIC
Ramo Brkić

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za krivično djelo davanje lažnog iskaza iz člana 235. KZ-a BiH.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, rođenog 01.01.1954. godine u Cazinu, nastanjenog u Velikoj Kladuši, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je,  na dan 21. novembra 2012. godine, kao svjedok u krivičnom postupku pred Sudom BiH, u predmetu protiv osuđenih Brkić Rame, Šabić Senada i drugih,  tokom svjedočenja dao lažni iskaz odnosno pod zakletvom pred Sudom nije tačno i istinito odgovarao na pitanja od strane tužioca, Suda i odbrane.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je dao lažni iskaz u namjeri pogodovanja odbrani optuženih osoba, a naročito optuženog Šabić Senada kojeg od ranije poznaje i sa kojim je od ranije u dobrim odnosima.

Zbog svega navedenog, tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ahmeta Torića, koji se tereti za krivično djelo davanja lažnog iskaza iz člana 235. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.