Podignuta optužnica protiv Ekrema Zelkanovića

tuzilastvo_bih111

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ekrema Zelkanovića, rođenog 1964. godine u mjestu Gluha Bukovica, općina Travnik, državljanina BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Tužilaštva BiH navode da se opuženi tereti da je u periodu od 2014. do oktobra 2016. godine u općini Travnik, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, u namjeri dalje prodaje, neovlašteno nabavio i stavio u promet veću količinu duhanskih proizvoda koji nisu bili obilježeni kontrolnim i poreznim markicama propisanim poreskim zakonodavstvom BiH.

“U optužnici se navodi da je optuženi nezakonito stavljao u promet duhanske proizvode na način da je od trećeg lica kupio oko 140 kg rezanog duhana zapakovanog u sedam PVC vreća, a potom radi dalje prodaje tako kupljeni rezani duhan pakovao u vrećice od PVC folije te prodavao njemu poznatim kupcima pakovanja od 250 i 500 grama, čime je pričinjena šteta po budžet BiH”, istakli su iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.