BiH

Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica protiv Ivana Vrajkovića za nezakonit promet duhanom

16/10/2020

Optuženi je rezani duhan u količini od 980 kg, zapakovan u PVC vrećice od po 20 kg, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u teretnom motornom vozilu

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Ivana Vranjkovića, rođenog 1980. godine u Širokom Brijegu, državljanina BiH i R Hrvatske.

Optuženi se tereti da je nezakonito pribavio veću količinu akcizne robe – duhana, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, sa namjerom da duhan stavi u promet na ilegalnom tržištu.

Prema navodima optužnice, optuženi je rezani duhan u količini od cca 980 kg, zapakovan u PVC vrećice od po 20 kg, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u teretnom motornom vozilu sa ciljem da stavi duhan u promet u Mostaru te je zatečen prilikom upravljanja navedenim vozilom na području naselja Balinovac i u toj namjeri spriječen kontrolom od strane ovlaštenih službenih osoba.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 26. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH .

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.