Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica protiv ministra policije RS-a Dragana Lukača

dragan-lukac-rs111

Okružno tužilaštvo Banja Luka dana 12.06.2015.godine, podiglo je optužnicu za kaznenim nalogom protiv Dragana Lukača iz Banja Luke, zbog krivičnog djela ‘Laka tjelesna povreda’ iz člana 155  stav 1 Krivičnog zakona Republike Srpske. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu Banja Luka, objavio je na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Ovaj odgovor potvrda je da Okružno tužilaštvo nije podleglo političkim pritiscima da se slučaj premlaćivanja D. Spasojevića zataška i sve prepusti zaboravu.

Ministar policije Dragan Lukač teško je pretukao Spasojevića avgusta prošle godine ispred zgrade u kojoj stanuje. Spasojević je nakon tih batina ostao invalid, a doživio je tešku frakturu lobanje, potres mozga, teško oštećenje oka i druge povrede.

Lukač je prvo oborio Spasojevića na zemlju, a zatim ga snažno udarao nogom u glavu i tako mu nanio teške povrede.

Iznenađenje je da je Tužilaštvo ove povrede okarakterisalo kao lakše, ali je najbitnije da je optužnica, uprkos svim pritiscima, podignuta, piše Vasković.

Politički vrh RS znao je za krivičnu prijavu Lukača, koju je podnio CJB Banja Luka, ali su ga uprkos tome imenovali za ministra policije.