Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo bih

Podignuta optužnica za međunarodni promet opojnim drogama

Tuzilastvo BiH (1)

Optuženi se tereti da je neovlašteno nabavio veću količinu opojnih droga u vidu tableta ekstazi i bromazepam, kao i opojnu drogu kokain, te nabavljene opojne droge prenio preko državne granice u BiH, a sve u svrhu dalje prodaje

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Josipovića, rođenog 1980. godine u Bosanskoj Dubici, državljanina BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Optuženi se tereti da je neovlašteno nabavio veću količinu opojnih droga u vidu tableta ekstazi i bromazepam, kao i opojnu drogu kokain, te nabavljene opojne droge prenio preko državne granice u BiH, a sve u svrhu dalje prodaje.

Optuženi se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, te počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a BiH.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH.