Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crveni križ FBiH

Podijeljeno oko 225.000 konzervi socijalno ugroženom stanovništvu

Konzerve 01 (1)

Raspodjela donacije vršila se na način da se 60 posto ukupnih količina roba dodijeli korisnicima svih javnih kuhinja, a 40 posto socijalno ugroženim građanima

U sklopu Nedjelje solidarnosti koju Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, entiteta u Bosni i Hercegovini, tradicionalno obilježava od 24. do 31. oktobra volonteri su prikupili na stotine kilograma hrane i higijenskih potrepština, prenosi Anadolu Agency (AA).

Širom FBiH organizovane su sabirne akcije pod motom “Solidarnost na djelu“. Prikupljene namirnice volonteri su razvrstavali, pakovali, a potom dijelili socijalno ugroženom stanovištvu u svojim lokalnim zajednicama.

Istim povodom Crveni križ FBiH podijelio je oko 135.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša za 12.000 korisnika 16 javnih kuhinja širom FBiH. Također, kantonalnim organizacijama Crvenog križa podijeljeno je oko 90.000 konzervi goveđeg nareska i gulaša.

Ovu donaciju Crveni križ FBiH dobio je od Vlade FBiH. Riječ je o 24.997 kilograma goveđeg gulaša u konzervama od 200 grama i 15.000 kilograma goveđeg nareska u konzervama od 150 grama.

Raspodjela donacije vršila se na način da se 60 posto ukupnih količina roba dodijeli korisnicima svih javnih kuhinja, a 40 posto socijalno ugroženim građanima u općinama i gradovima u kojima nisu organizovane javne kuhinje.

Crveni križ FBiH prethodno je kroz strukturu, podijelio 900 paketa hrane i higijene koji su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu u FBiH.