Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podrška Samostalnom sindikatu uposlenika BHRT-a

sindikat bhrt

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) uputio je danas otvoreno pismo u kojem izražava podršku zaposlenima na BHRT-u.

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, kako se u pismu navodi, izražava zabrinutost situacijom koja trenutno vlada u vezi sa finansiranjem, a samim tim i djelovanjem Javnog radio-televizijskog servisa u Bosni i Hercegovini, dajući punu podršku Samostalnom sindikatu radnika u BHRT-u koji zastupa više od 2.000 zaposlenih u ovoj kompaniji.

– Činjenica da samo nekoliko dana prije kraja 2015. godine još nije usaglašen novi model finansiranja rada javnih servisa, a da se zna da s 31. decembrom prestaje da važi Zakon o ubiranju RTV takse putem telekom operatera, ponovo, nažalost, govori o nespremnosti odgovornih iz zakonodavne i izvršne vlasti na nivou BiH da rade svoj posao i da se domaćinski ponašaju prema kompanijama, institucijama, servisima koji jednu državu čine državom – navodi se u saopćenju.

Eventualno gašenje Javnog servisa i svi pokušaji da se oteža njegov rad, dodaju iz SSSBiH, predstavljaju direktan atak i na državu.