ministar odbrane

Podžić se obratio članicama NATO-a: BiH treba podršku kao nikada do sada

sifet-nato

On je naglasio da je BiH mala zemlja u srcu Evrope, na krucijalnoj ruti između dobra i zla, te da se mora učiniti sve da zlo nestane

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić učestvuje na Samitu NATO-a u Madridu, a u srijedu navečer održana je radna večera sa ministrima odbrane zemalja članica NATO-a.

“Biti dio ove porodice daje nadu da postoji šansa za građane BiH da imaju bolju sigurnosnu i ekonomsku perspektivu, jednako kao i građani drugih zemalja u Evropi.

Razni oblici hibridnog rata, uključujući prijetnje ambasadora Ruske Federacije u BiH, primorava me da od vas tražim podršku kao nikada do sada. BiH treba vašu podršku u svakom smislu te riječi. BiH je dosta uradila na svom putu ka euroatlantskim integracijama, ali sada kada smo možda i u završnoj fazi ostvarivanja strateških ciljeva, bez vaše pomoći to neće biti moguće.

Ja od vas ne zahtijevam samo pomoć u izgradnji odbrambenih kapaciteta već i jače političko angažovanje koje će obeshrabriti sve destruktivne snage u njihovoj malignoj namjeri i primorati ih da putem dijaloga zajedno gradimo efikasno društvo, po uzoru na vaša društva”, istakao je Podžić tokom obraćanja kolegama iz država članica NATO-a.

On je naglasio da je BiH mala zemlja u srcu Evrope, na krucijalnoj ruti između dobra i zla, te da se mora učiniti sve da zlo nestane.