Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer bez maske

Pogledajte kako je Novalić došao na sjednicu: Jesu li pravila ista za sve?

novalic

Međutim, ono što je nekolicini opozicionih zastupnika “zapalo za oko” je činjenica da je premijer Novalić na sjednicu bez maske

Federalni premijer Fadil Novalić na vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH poručio je delegatima da ukoliko izglasaju rebalans ovogodišnjeg budžeta Federacije u iznosu od 5.508.930.679 KM, da će to biti prvi usvojeni rebalans budžeta u regiji.

Na taj način, kaže on, da ne stoje primjedbe da Federacija kasni sa prijedlogom mjera u okruženju.

U odnosu na dosadašnji iznos uvećan je za 554.538.278 KM ili za 11 posto.

Međutim, ono što je nekolicini opozicionih zastupnika “zapalo za oko” je činjenica da je premijer Novalić na sjednicu bez maske.

“Pustili ste ga ovdje bez maske, kašljuca za mikrofonom. Pogledajte kolege u sali kako se odgovorno ponašaju, a pogledajte Novalića koji nam je došao bez maske”, prvo je primijetio zastupnik Naroda i pravde Elmedin Konaković, da bi se na njegovu opasku nadovezao nezavisni poslanik Damir Marjanović.

“Premijer je pokazao da mu baš i nije stalo do nas ovdje, a i cijela vlada je sve vrijeme ovoga mandata u proteklih šest godina pokazala da joj nije stalo do Doma naroda”, zaključio je Marjanović.