BiH

Prognoza za naredne dane

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

29/10/2020

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove bit će sa maglom i niskim oblacima

U Bosni je jutros umjeno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlina i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka. U Hercegovini je sunčano uz malu oblačnost.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 944 milibara i za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove bit će sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana očekuje se postupno povećanje oblačnosti.

Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 21 stupanj.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je i niska oblačnost. Krajem dana može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U jutarnjim satima prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne i sjeverne Bosne gdje u drugoj polovini dana može padati slaba kiša. U ostalim područjima mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.