Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pogledajte snimak nadzornih kamera kobne noći kada je stradao Dženan Memić

BiH

snimak

Porodica Dženana Memića koji je povrijeđen 8. februara prošle godine, a preminuo sedam dana poslije od zadobivenih povreda, danas je na protestu novinarskim ekipama podijelila snimak nadzornih kamera zabilježen te kobne noći  na Ilidži.

Dženanov otac Muriz jučer je na suđenju Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji, u slučaju smrti svog sina, kazao da postoji snimak s nadzornih kamera iz Aleje na kojem je, kako tvrdi, jasno da kombi Ljube i Bekrije Seferovića nije bio oštećen.

On je na jučerašnjem suđenju Seferovićima kazao da mu je neko u kući ostavio videosnimak sa Kuvajtske ambasade i da ga je on poslao na vještačenje u Kanadu.

“Ja sam snimak poslao svojoj familiji u Kanadi, a oni su poslali dalje nekim institucijama koje su to radile. Meni je došao vještačen snimak i na njemu se vidi kombi koji ide malo većom brzinom. Izdvojeno je da su oba svjetla ispravna i u sredini tablice je slovo A drugi brojevi se ne vide”, izjavio je Memić.

U zahtjevu za smjenu kantonalne tužiteljice Dalide Bruzić koji je Memić danas uputio Kantonalnom tužilaštvu, on navodi da se na snimku jasno vidi Golf IV koji u kritičnom vremenu u nekoliko navrata te noći prolazi Velikom alejom, a na Golfu su vidljiva oštećenja fara. On tvrdi da se zna u čijem je posjedu navedeno vozilo.

Tužilaštvo KS je reklo da je ovaj videosnimak nezakonit dokaz.

Pravda za Dženana: Ako Dalida Burzić ne podnese ostavku protesti ispred Tužilaštva KS

Muriz Memić dostavio zahtjev za ostavku Dalide Burzić