NSRS

Pogledajte svađu Dodika i Stanivukovića: “Šta fali pobačaju?” (VIDEO)

stanivuković

Stanivuković je Dodika podsjetio da je tako nazivao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kome se Dodik danas divi i klanja

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je zastupnika PDP-a u Skupštini RS-a Draška Stanivukovića nazvao “pobačajem” navodeći da niko drugi nije htio da bude kandidat za gradonačelnika, pa su našli njega (Draška) “pobačaja” da to bude.

Na opasku potpredsjednika Skupštine Denisa Šulića, da ne koristi te izraze, Dodik je u rekao:

– Šta fali tom izrazu, to je racionalan izraz za ono što on radi.

Iz Dodikovog obraćanja poslanicima i čestim izlaskom za skupštinsku govornicu do izražaja je došla njegova nervoza i usplahirenost, kao da predosjeća ili zna – šta ga čeka u skorijoj budućnosti.

Uslijedio je odgovor Stanivukovića, koji je Dodika podsjetio da je tako nazivao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kome se Dodik danas divi i klanja.

“Vi ste mene nazvali političkim pobačajem. Da vas podsjetim da ste tako zvali i gospodina Vučića pa mu se danas bogami divite, klanjate mu se i idete u posjete. Tako izgleda i meni predviđate, ali vjerujte ja vas neću primiti kada budete zvali u gradsku upravu nakon pobjede u Banjaluci”, rekao je Stanivuković.