Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

V.d. direktora

Pogodite koga Nešić želi da zaposli: “Putevi RS” nacrtali kandidate za konkurs

nenad-nesic

Šta bi konkretno bilo zaduženje ovog posljednjeg, nikome nije jasno, s obzirom na to da je Nešić sam sebi najbolji portparol i sastavljač hvalospjeva, a “Putevi” za ove poslove već imaju i angažovanog portparola

Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” sa privremenom platom u parlamentu Bosne i Hercegovine i lider DNS-a, raspisao je predizborni konkurs za prijem 10 pripravnika. Zna šta hoće, pa je i jasno naglasio da pravnik za bezbjednost i kriminalistiku mora da bude proizvod banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu, a menadžer preduzetničke ekonomije odnjegovan na Sokocu, u porodici Milovana Cicka Bjelice, SDS-ovog načelnika te opštine, piše Žurnal.

U krajnje diskriminatorskom konkursu kolokvijalni borac za jednaka prava svih građana i prekaljeni “orač” drumova za “bolju bezbjednost na cestama”, odlučio je da, očito namještene pripravničke pozicije, popuni kadrovima Slobodana Župljanina, dekana gorepomenutog fakulteta na Nezavisnom univerzitetu u Banjaluci i savjetnika predsjednice RS Željke Cvijanović, i Biljane i Spasoja Bjelice, kćerke i rođaka načelnika Sokoca, koji su vlasnici tamošnje Visoke škole za uslužni biznis.

“Kandidat pod rednim brojem 6 (pravnik za bezbjednost i kriminalistiku op. a.) mora da ispunjava sljedeće uslove: završen prvi ciklus studija, najmanje 240 ECTS bodova (European Credit Transfer System – Evropski sistem prenosa bodova) ili VII stepen stručne spreme, Fakultet za bezbjednost i zaštitu Banja Luka. Кandidat pod rednim brojem 7: završen prvi ciklus studija, najmanje 180 ECTS bodova (European Credit Transfer System – Evropski sistem prenosa bodova) ili VII stepen stručne spreme, Visoka škola za uslužni biznis”, neveo je vispreni direktor.

Nešić je kandidatima ostavio osmodnevni rok, a oglas je posredstvom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, objavio 23. septembra. Osim ovih profila, potrebni su mu inženjeri saobraćaja, ekonomista i menadžer u medijima. Šta bi konkretno bilo zaduženje ovog posljednjeg, nikome nije jasno, s obzirom na to da je Nešić sam sebi najbolji portparol i sastavljač hvalospjeva, a “Putevi” za ove poslove već imaju i angažovanog portparola.

“Pripravnici će obavljati poslove radi osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i sticanja radnog iskustva neophodnog za polaganje stručnog ispita”, stoji, između ostalog, u diskriminatorskom pozivu.

Zanimljivo, iako direktor “Puteva” s čela DNS-a s gađenjem odbacuje svaku međunarodnu presudu, u uslove je pobrojao i da “kandidati ne smiju da budu pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše SFRJ u Hagu i da nisu odbili naredbu da se povinuju pred tribunalom”. O ovoj temi mogao bi da se konsultuje sa dekanom Župljaninom, koji je kao komandant Drugog bataljona 22. Brigade Vojske RS optužen za progon stanovništva s područja Kotor Varoši. Suđenje je u toku.

Diskriminacija im je, čini se, zajednička crta, jer ovdašnji mediji i dalje prenose dekanov antimigrantski savjet stanovnicima najizloženijih opština i gradova da se “preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite nakon prvih razbojništava i krađa koje su počinili migranti na teritoriji Republike Srpske”.

Na istu temu mogao bi i sa Bjelicom, ratnim predsjednikom Srpske demokratske stranke.

Kandidati će o rezultatima biti “pismeno obaviješteni” pa je upitno i da li će im biti omogućen uvid u rang-liste i da li će biti obznanjeni kriterijumi po kojima je Nešić odabrao buduće saradnike.