Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Pojačan frekvencija vozila prvog dana vikenda, posebno na dionicama ka jugu zemlje

Foto: Društvene mreže

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja

Prvi dan vikenda donosi i pojačanu frekvenciju vozila, posebno na dionicama ka jugu zemlje. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle.

Vozači teretnih vozila mole se da, kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Zenica-Lašva, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Nešto kasnije očekuje se pojačan promet vozila na većini graničnih prelaza na jugu zemlje. Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.