Pojačan promet na GP Doljani i Izačić

doljani guzve
Ilustracija

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u našoj zemlji.

I pored toga, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Kraći zastoji mogući su na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Doljani i Izačić na izlazu iz zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su nešto kraća.

Podsjećaju se vozači da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. Neophodno je posjedovati validan pasoš za osobe, kao i zeleni karton za vozilo. Zbog brojnih upita građana, napominje se da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasle osobe i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš, saopćeno je iz BIHAMK-