BiH

BIHAMK

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Bosanska Gradiška

08/05/2021

Prema podacima BIHAMK-a na svim ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Pojačan je promet vozila na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog radova na petlji Podlugovi na autoputu A-1 večeras od 23 do 03 sati, doći će do zatvaranja isključnog kraka petlje iz pravca Sarajeva, kao i uključnog kraka petlje u pravcu Sarajeva. Saobraćaj će se za vrijeme radova preusmjeriti na susjedne petlje.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00 do 04.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic, Kaonik-Busovača Posušje-Tomislavgrad i Banovići-Ribnica.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.