Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima

granicni prelaz guzva

Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnim prelazima Kamensko, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Orašje, kao i na izlazu iz BiH na GP Ivanica.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja radova na hrvatskoj strani na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, narednih šest mjeseci obustavljen je saobraćaj putničkih vozila.

Frekvencija vozila pojačana je i na putevima u BiH. Iz BIHAMK-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da se, kada iza sebe primijete duže kolone putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja, kako bi izbjegli rizična preticanja.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-18 Semizovac-Srednje, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), M-16 Jajce-Banja Luka, M-6 Domanovići-Stolac i M-14 Srbljani-Bosanska Krupa.

Na ovim dionicama, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.