Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačana kontrola auta sa nepropisno postavljenim tamnim folijama u RS-u

policija_rs
Ilustracija

Kontrole skupocjenih vozila visoke klase i vozila sa nepropisno postavljenim tamnim folijama na staklima biće, između ostalog, narednih dana predmet kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Jedan od ciljeva akcije, koja traje od danas do subote širom RS, jeste provjera da li ima ukradenih automobila. U MUP-u dodaju da je u ranijim akcijama bilo slučajeva otkrivanja ukradenih vozila.

U akciji će učestvovati i inspektori kriminalističke policije, a kontrole će biti usmjerene i na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja vozila i kontrolu vozača na konzumaciju alkohola.

U Udruženju za unapređenje i bezbjednost saobraćaja Banjaluka kažu ne podržavaju ovakve akcije, jer, kako navode, ima prostora za manipulaciju.

– U posljednjoj ovakvoj akciji policija je pisala prijave i za vozila koja imaju fabričku foliju koja je dozvoljena. Najdiskutabilnije je to što je ostavljeno policijskom službeniku da otprilike procijeni da je li je folija fabrička ili je naknadno lijepljena – kažu u Udruženju.