BiH

BIHAMK

Pojačane gužve na izlazu iz BiH

22/07/2019

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH su na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Hum i Doljani

Uslijed početka nove radne sedmice pojačana je frekvencija vozila u većim gradskim centrima ali i na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH su na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Hum i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopštio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.