Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon tragedije u Srbiji

Pojačano prisustvo policije u blizini škola u Kantonu Sarajevo

Sarajevo: Osiguranje na ulicama tijekom početka suđenja osumnjičenima za ubojstvo policajaca
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dječak K.K. koji je osumnjičen da je pucao u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, prema podacima policije, mjesec dana je planirao smrtonosni pohod

U nezapamćenoj tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu trinaestogodišnji dječak, učenik sedmog razreda te škole, hicima iz vatrenog oružja ubio je u srijedu osmoro đaka i čuvara škole, a ranio šestoro djece i nastavnicu.

Glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić potvrdila je za agenciju Anadolija da su iz predostrožnosti odmah poduzeli aktivnosti koje se odnose na povećano prisustvo policajaca, koji policijski rad obavljaju u zajednici u blizini škola u Kantonu.

“Jučer smo u prijepodnevnim satima intenzivirali aktivnosti svojih policajaca koji su primarno zaduženi za rad policije u zajednici. Nakon toga pojačali smo i prisustvo uniformisane policije i kolega u civilu, ali na način koji nije agresivan. Dakle, na način koji ima svoju svrhu, ali ne uznemirava ni građane ni učenike kao ni nastavnike. Na terenu smo i pratimo situaciju”, izjavila je Novalić.

Srbijanska Vlada proglasila je petak, subotu i nedjelju za dane žalosti.

Dječak K.K. koji je osumnjičen da je pucao u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, prema podacima policije, mjesec dana je planirao smrtonosni pohod.

Lišen je slobode, a pronađeno je oružje kojim je izvršeno krivično djelo.