Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojedine dijelove BiH pogodit će pljuskovi, uskoro stiže zatopljenje praćeno sparinom

vrijeme sarajevo toplo
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu sunčanije prijepodne. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Kiša se očekuje u noći na utorak. Najniža jutarnja temperature zraka oko 7 stepeni, najviša dnevna oko 22 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Zatopljenje i sparina

Od sredine i u drugom dijelu sedmice očekuje se zatopljenje, porast osjećaja sparine uz nastavak promjenjivog vremena kroz veći dio sedmice, javlja BHmeteo.

To znači tipično kasnoproljetno vrijeme uz izmjenu sunca, oblaka i povremenih pjuskova sa grmljavinom i mjestimičnih nepogoda.

Prognoza za naredne dane

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak će preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.