Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojedini dijelovi Sarajeva i danas će ostati bez vode

BiH

voda

U naseljima Podhrastovi, Sedrenik, Grdonj, Panjina kula, Breka danas će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju od 11.00 do 15.00.

To znači da će u nekim zgradama i u određenim visinskim dijelovima tih naselja doći do prekida vodosnabdijevanja u spomenutom terminu.

U ostatku Kantona Sarajevo vodosnabdijevanje u dnevnim satima će biti uredno,ako ne bude nekih nepredviđenih situacija u smislu zamućenja izvorišta ili eventualnog ispada pumpnih agregata.

Prvenstveno se ovo odnosi na Peračko vrelo koje snabdijeva općinu Vogošća i dio zone rezervoara Kobilja glava.

Sva izvorišta i podzemne akumulacije su i dalje u konstanom padu i ne očekuje se poboljšanje bez obilnijih padavina.

U toku noćnih sati, od 24.00 do 05.00, isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom i tu su dijelovi grada: od Dolac Malte do Baščaršije, Otoka, Čengić Vila, Alipašino polje, Dobrinja, Saraj polje, Rajlovac, Velešići, Pofalići, Kobilja Glava, Bare- Šip, Ciglane, Koševsko brdo, ulice Alipašina i Koševo, Cicin Han i Soukbunar, Podhrastovi, Grdonj, Sedrenik, Sokolovići.

Zbog izvođenja radova na popravljanju kvarova na vodovodnoj mreži danas će od 09.00 do 16.00 sati doći do poremećaja u vodosnabdijevanju sljedećih ulica: Zije Krajine, Kurta Šorka, Hivzi Bjelavca, Humska, Reisa Fehima Spahe, Novopazarska, Milinkladska, Vrbaska, Safeta Isovića, Baruthana, Brusulje, Bosanskih Kraljeva, Briješče Brdo, Kodžina, Kobilja Glava, Hamida Beširovića, Nahorevska, Huseina Đoze, Vratnik, saopćili su iz KJKP ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo.