Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojedini dijelovi Sarajevo do 20 sati bez vode

vodovod_mjerni_sat

Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafo-stanica na Izvorištu “Bačevo”, danas u periodu od 9 do 18 sati, isporuka vode u većem dijelu grada će se vršiti pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da će pojedini dijelovi grada zavisno od kote terena ostati bez vode.

Kako je saopćeno iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo okončanje radova i potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 20 sati.

Naselja u kojima će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju su Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, naselja od Čengić Vile do Baščaršije, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe, Rajlovac, Riječica, Reljevo, Sokolje, Boljakov Potok, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Koševsko Brdo, Ciglane, Bare, Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno Brdo, Trg Heroja, Švrakino Selo, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Kovačići, Patriotske lige, Koševo, Alipašina, Hotonj, Ugorsko, Dreskovača, Nova industrijska zona Vogošća, Barice, Orahov Brijeg, Breka, Kromolj, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj i Sedrenik.

Za informacije je dostupan Dispečerski centar na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435.

KJKP VIK apelira na potrošače da se, zbog najave niskih temperatura, posebna pažnja posveti zaštiti vodovodnih mjesta i instalacija od smrzavanja.

– Niske temperature i slaba zaštićenost vodovodnih mjesta i šahtova dovodi do pucanja stakla vodomjera, a često i oštećenja kompletnog vodomjera. Neophodno je zaštiti vodomjerno mjesto termo izolacionim materijalom kao što su stiropor, staklena vuna, stare deke, tkanina. Stoga, upozoravamo građane i upravitelje zgrada da blagovremeno poduzmu potrebne mjere zaštite da bi se izbjeglo smrzavanje i dalja šteta koja može da proizađe kao posljedica smrzavanja – navode iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.