Pojeftinjuje registracija u jednom entitetu

registracija tehnicki
Ilustracija

Cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila, koja se plaća prilikom registracije, biće jeftinija za 10%, odlučio je Upravni odbor Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Upravni odbor Agencije je, na prijedlog direktora Agencije, usvojio izmjene Odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove Agencije.

Ovo umanjenje cijena premije osiguranja je izvršeno nakon analiza stručnih službi Agencije, koje su kao rezultat imale zaključak da su stvorene sve tehničke i druge pretpostavke za umanjenje premije.

Umanjenjem cijena premije osiguranja u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila za 10% će kao posljedicu imati smanjenje obaveza građana i privrednih subjekata po osnovu premije osiguranja pri registraciji vozila, a isto ima za cilj i postepenu pripremu društava za osiguranje za liberalizaciju cijena premije u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila.

Kako je saopšteno, ovim činom Agencija, regulatorno-nadzorni organ na tržištu osiguranja Republike Srpske, djeluje u interesu građana i privrednih subjekata Republike Srpske, jer će obaveze ovih lica pri ugovaranju osiguranja biti manje, a Agencija će se pobrinuti da svojim nadzornim i regulatornim aktivnostima i dalje obezbjedi stabilnost tržišta osiguranja i nesmetanu i brzu isplatu šteta svim oštećenim licima.