world vision bih

Poklonimo radost zajedno: Novogodišnji paketići za ranjivu djecu

Poklonimo radost 1

U susret novogodišnjim praznicima, World Vision BiH pokreće kampanju darivanja ranjive djece u BiH i poziva građane na kupovinu novogodišnjih paketića za naše najmlađe

World Vision BiH provodi mnoge radosne trenutke, ali i one bolne i pune izazova, sa više od 20 000 djece u 35 zajednica. Pored sveobuhvatnog programa za unapređenje njihovih života, svjesni smo intimne želje svakog djeteta da bar na praznike ne bude uskraćeno za radost koju darivanjem osjete druga djeca.

Stoga, u susret novogodišnjim praznicima, World Vision BiH pokreće kampanju darivanja ranjive djece u BiH i poziva građane na kupovinu novogodišnjih paketića za naše najmlađe.

Svjesni smo značenja novogodišnjeg paketića i radosti koje donosi svakom djetetu, ali, također, znamo da nisu svi roditelji u mogućnosti obradovati svoje dijete na ovaj način.

Naše dugogodišnje prisustvo na terenu i rad u nerazvijenim zajednicama nam daje jasnu sliku o socio-ekonomskom statusu porodica bez redovnih primanja – blizu 130 000 djece u BiH je ranjivo, što znači da nemaju osnovne životne potrepštine, redovne obroke, adekvatnu odjeću, te im nedostaju uslovi za obrazovanje i izgradnju vještina. Ova djeca neće primiti paketić, niti će doživjeti trenutke radosti koje donosi novogodišnje darivanje. Zajedno ovo možemo promijeniti.

Pomozite nam da ih darujemo i kreiramo male trenutke radosti u njihovim životima!

Zajedno sa našim predanim partnerima planiramo otići i korak dalje i gdje nam epidemiološka situacija dozvoli, organizirati prigodnu, sadržajno bogatu proslavu, i dječake i djevojčice potaći da osmisle male i velike ciljeve za period pred njima.

U skladu sa svojim mogućnostima, paketić za jedno ili više djece možete uplatiti putem web stranice www.worldvision.ba.

Nakon uručenja paketića, World Vision BiH će sve pojednice koji doprinesu ostvarivanju dječijih snova izvijestiti o donaciji.

Poklonimo radost zajedno!