Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset lokacija

Pokrenut prvi “Putujući vrtić” u Kantonu Sarajevo

vrtić sarajevo

Djeca predškolskog uzrasta JU “Djeca Sarajeva”, iz vrtića “Srećica” i “Ilijaš” su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretno učenje u “Putujućem vrtiću”

Prvi “Putujući vrtić” od danas je dostupan svoj djeci na deset lokacija u Kantonu Sarajevo.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, direktor Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal, te direktorice JU „Djeca Sarajevo“ Suanita Banda i Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo Nihada Čolić danas su u dvorištu Osnovne škole “Srednje” u Srednjem, u okviru projekta „Predškolsko obrazovanje za svu djecu – PEACH“, svečano predstavili rad prvog „Putujućeg vrtića“ u Kantonu Sarajevo.

Djeca predškolskog uzrasta JU “Djeca Sarajeva”, iz vrtića “Srećica” i “Ilijaš” su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretno učenje u “Putujućem vrtiću”.

Pokretanje vrtića realizovano je uz poštovanje svih epidemioloških preporuka. Cilj njegovog pokretanja, u okviru JU „Djeca Sarajevo“ je učiniti dostupnim predškolski odgoj i za djecu koja do sada nisu mogla, zbog udaljenosti vrtića, biti dio predškolskog odgoja i obrazovanja.

Realizacijom tog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te će se kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj njihovih interesovanja za učenje i istraživanje.

Projekt “Predškolsko obrazovanje za svu djecu – PEACH” finansira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Vlade Lihtenštajna, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.